SK Dobré na šampionátu reprezentovala dvojice hráček Bačinová Pavla a Koďousková Eliška. Obě hráčky se chtěly na vrcholu sezony ukázat v co nejlepším světle, i když jejich postavení na žebříčku ukazovalo, že to bude těžký úkol.

Do turnaje vstoupila v úvodní dvouhře nejprve Eliška Koďousková. V předkole „pavouka" jasně porazila Terezu Prázdnou (Sokol Náklo) a postoupila do dalšího kola, v němž jí los přidělil druhou nasazenou hráčku turnaje Štěpánovou (SKST Baník Havířov).

Doberská hráčka bojovala, ale na zázrak neměla. Po prohře 0:4 nastoupila do soutěže útěchy ,,B". Pavla Bačinová díky postavení na žebříčku předkolo absolvovat nemusela. V prvním kole ji čekala talentovaná hráčka Klatov Andrea Hanojská, která svým stylem Bačinové příliš nesedí, a to se na konečném výsledku projevilo. Prohra 0:4 ji odsunula také do ,,B" útěchy, kde v prvním kole podlehla Cimrmanové (TSM Kladno) a skončila na 25. – 32. místě. Eliška Koďousková vyřadila Klempererovou (TJ Sokol Hradec), ale ve čtvrtfinále nestačila na Matoušovou (TJ Hrádek). Konečné celkové 21. – 24. místo je pro Koďouskovou úspěchem. Pomůže jí to i v nasazovacím žebříčku starších žákyň pro příští sezonu, která pro ni bude v této kategorii premiérová.

„První letošní MČR hodnotím kladně. Přístup obou hráček byl odpovídající významu turnaje, obě k vrcholu sezony přistoupily na výbornou. Za svoji snahu a zaujetí pro hru zaslouží pochvalu," řekl trenér Jan Šplíchal. (dr, jš)