Milovníky koní čekala skvělá podívaná a samotné malé jezdce osm kategorií, v nichž mohli předvést své dovednosti v sedle.

Akce byla součástí projektu České unie sportu ČUS Sportuj s námi, jehož mediálním partnerem je Deník.

„Dětské jezdecké dny se povedly na výbornou. Ve srovnání s jarní akcí míváme na podzim obvykle méně účastníků. Řada jezdeckých klubů a kroužků totiž teprve začíná a děti toho třeba ještě moc neumí. Letošní ročník byl ale silný - dorazilo nám dvacet koní se svými jezdci. Potěšilo to nejen nás, ale také přítomné diváky, kteří se skvěle bavili. Když k tomu připočítám ještě povedené počasí, bylo to jednoznačně skvělé,“ zhodnotila akci Adéla Myšková z pořádajícího jezdeckého klubu Isabel.

Děti v sedle si musely poradit například s parkurovými překážkami vysokými v závislosti na věku malých jezdců od čtyřiceti do osmdesáti centimetrů, nebo se předvést v rámci jízdy zručnosti s vodičem a také bez něj. Ve dvojicích předvedly, jak dokáží spolupracovat nejen se svým koněm, ale také s kolegou ze stáje.

„Vítězové se dočkali pohárů a každý, kdo se umístil do šestého místa, si odvezl domů kokardu. Rozdělovali jsme také věcné ceny, takže domů neodjel snad vůbec nikdo s prázdnou. Za nás pořadatele mohu jenom říct, že už se nyní zase těšíme na jarní jezdeckou soutěž,“ usmívala se po skončení Adéla Myšková.   (vz)

Dětské jezdecké hry.Zdroj: archiv pořadatelů

Tip liga - Ilustrační snímek.
Vítězem 7. kola podzimní fotbalové Tip ligy se stal Jan Dohnal z Kostelce