Ten pátý díl seriálu běžeckých závodů Primátor Cup, jímž právě Běh pro hospic byl, pojal spíše jako dobrý trénink před blížícím se Mistrovstvím České republiky v silničním běhu, které se uskuteční v posledním zářijovém dni na už tradiční trati z Běchovic do Prahy. „Řekl bych, že formu před Běchovicemi mám slušnou, ale tam bude trochu jiná konkurence než v Červeném Kostelci,“ ví Krunka.

Novoměstský atlet tak po týden starém vítězství v Montackých vlnách vyhrál i v Červeném Kostelci a v průběžném pořadí seriálu Primátor Cupu přeskočil v Kostelci druhého Jindřicha Krále s českotřebovského Iscarexu. Třetí doběhl v Červeném Kostelci Krunkův oddílový kolega Milan Vlček. Patron letošního ročníku Běhu pro hospic, zlatý olympionik z Londýna David Svoboda, skončil v hlavním závodě na 10 kilometrů pátý, když na vítězného Krunku ztratil 3:44 minuty.

Hned za Svobodou doběhla nejlepší žena, Táňa Metelková (TJ Sokol Hradec Králové), která na nejrychlejšího muže ztratila pouze čtyři minuty a třináct vteřin.

Seriál běžeckých závodů Primátor Cup pokračuje předposledním dílem 6. října v Novém Městě nad Metují, kde je na programu už 58. ročník Ceny Metuje.

Ilustrační foto.
Po boji se zrodila remíza