Děvčata pod vedením učitele Jozefa Goliana a Lenky Syrové uspěla už loni v italském městě Giulianova, kde se umístila na druhém místě v kategorii velká formace pom-pom a stala se tak vicemistriněmi Evropy. Letošní úspěch ale ten loňský o hodně předčil.

Čtyři zlaté, jedna stříbrná. Bydžovské mažoretky zářily na mistrovství Evropy.Zdroj: archiv oddíluBydžovské reprezentantky přivezly celkem pět medailí. Dvě zlaté získala Vanesa Machová v kategoriích sólo baton kadet a sólo twirling kadet, k čemuž přidala druhé místo v kategorii sólo pom-pom kadet. Rovněž zlatou medaili vybojovaly Vanesa Machová s Amálií Verflovou v kategorii duo pom-pom kadet. Dalším velkým úspěchem byla zlatá medaile v kategorii velká formace pom-pom kadet. Se svým krásným vystoupením s názvem Arabské moře bydžovské dívky zaujaly porotu a staly se tak zaslouženě mistriněmi Evropy.

Na mistrovství světa v Jihoafrické republice pojede Základní uměleckou školu Nový Bydžov reprezentovat nejúspěšnější Vanesa Machová se sóly.

Početná enkláva brokařů Dukly Hradec Králové brzy zamíří na evropský šampionát  do rakouského Leobersdorfu. Na skeetu bude o co nejlepší výsledky usilovat hned čtveřice zástupců - zleva Tomáš Nýdrle, Jaroslav Lang, Martina Skalická a Miloš Slavíček.
Slavíček obhajuje. Medailové šance mají i ostatní