Andrea Sestini Hlaváčková, Barbory Strýcová a Krejčíková, Kateřina Siniaková a Květa Peschkeová (ta navíc hraje s Nicole Melicharovou, Američankou narozenou v Brně). Skoro se chce říct, že zbytek světa bude dnes v Singapuru plnit roli nepříliš významného komparsu.

„V Česku je asi něco ve vzduchu, že tady máme tři páry. Učí se tam údery na dvouhru i na čtyřhru a tohle je výsledek,“ usmívala se při losu legenda Martina Navrátilová, podle níž je pojmenována trofej pro vítězky deblu na Turnaji mistryň. Sama vyhrála jedenáctkráta ode dneška bude fandit svým nástupkyním.

V roli čerstvých světových jedniček se představí Krejčíková se Siniakovou. Jsou v poněkud paradoxní situaci. Jako vládkyně žebříčku a vítězky dvou grandslamů jsou favoritkami, zároveň je to ale na prestižní akci jejich premiéra.

„Když předvedeme, co umíme, tak můžeme i vyhrát,“ věří dvaadvacetiletá Siniaková. Se stejně starou Krejčíkovou sbíraly velké tituly už jako juniorky a letos svou spolupráci víc než úspěšně obnovily. Triumfy na Roland Garros a Wimbledonu mluví samy za sebe.

Naposledy spolu hrály na US Open, kde došly do semifinále, na sehrání prý ale nepotřebují moc času. „Stačí i tři minuty,“ říká Krejčíková. Ve čtvrtfinále se utkají s Melicharovou a ostřílenou Peschkeovou, která na Turnaji mistryň startovala poprvé už před dvanácti lety.

Ve druhém čtvrtfinále se představí plzeňské rodačky Sestini Hlaváčková a Strýcová, které vyzvou španělsko-slovinský pár María Martínezová a Andreja Klepačová.

Sestini Hlaváčková v Singapuru loni zvítězila, to s ní ale hrála Maďarka Tímea Babosová. Se Strýcovou se daly dohromady až v průběhu téhle sezony a hned jim to šlapalo. „Nepřijde mi, že obhajuji titul. Jsme nový tým, beru to jako nový turnaj,“ řekla Sestini Hlaváčková.

Na rozdíl od dvouhry, kde jsou účastnice turnaje rozlosovány do dvou skupin a mají tak jistotu minimálně tří startů, ve čtyřhře se hraje klasický pavouk. Jedna prohra znamená cestu domů. „Přijde mi to až hloupé,“ hodnotila Strýcová.

Radost. Petra Kvitová (vpravo) a Karolína Plíšková po vyhraném semifinále Fed Cupu proti Francii.
Bitva lvic. Kvitová proti Plíškové. Kdo postoupí do semifinále?