V sobotu se uskuteční turnaj pro ženy krajských a vyšších soutěží a pro muže hrající okresní přebory, juniory a kadety. Prvenství před rokem vybojovaly ženy Kyje před Vamberkem a Hej rup. V okresních soutěžích mužů zvítězily Nechanice před Kvasinami a Novou Pakou.

V neděli je turnaj pořádán pro muže krajských a vyšších soutěží a ženy okresních přeborů včetně juniorek a kadetek. Mužský titul loni získal tým Zelený Raul, v okresech žen triumfovaly juniorky Slavie Hradec Králové.

Po oba dny v případě zájmu bude i vyhlášena kategorie smíšených družstev (4+2).

Klání na sedmi volejbalových kurtech začnou po oba dny v 8.30 hodin. Povinnosti družstev jsou stejné jako na ostatních turnajích, systém hry bude stanoven podle počtu přihlášených družstev.

Přihlášky zasílejte na adresu: Charvát Miroslav, Čestice 117, 517 41 Kostelec n. O., e-mail:cstv.rk@tiscali.cz, tel. 491611894 nebo 607886507. Stačí se však přihlásit v den turnaje přímo na hřišti do 8.30 hodin. Po tomto termínu nebude žádný tým do soutěže přijat.

Vklad za družstvo je 400 Kč, každé družstvo obdrží upomínkový předmět. Ceny budou opět naše tradiční obložené mísy z vepřových specialit a poháry.

„V minulém ročníku startovalo čtyřicet družstev. Věřím, že letos se tradiční akce, na kterou z grantů přispívá Královéhradecký krajský úřad, zúčastní minimálně stejný počet. Od soboty do neděle se v Česticích zároveň uskuteční školení rozhodčích pro III. třídu krajů Pardubického a Královéhradeckého, kde v rámci praktické výuky budou frekventanti řídit utkání turnaje. Turnaj je poslední prověrkou před zahájením jarních mistrovských soutěží na antuce. Zároveň zveme družstva a všechny příznivce volejbalového sportu do Čestic,“ sdělil ředitel turnaje Miroslav Charvát.