Seriál českého rallysprintového šampionátu zahájil úvodním podnikem v moravských Slušovicích. Populární „Kopná" se tak po dvouleté pauze vrátila jako 23. Ageus Rallysprint. Na známém dostihovém závodišti se pořadatelům prezentovalo celkem 88 soutěžících posádek. Čekala je náročná soutěž s osmi měřenými úseky. Podle očekávání vyhráli Kostka s Kučerou, kteří si na trati vedli opravdu suverénně. Tomáš Kostka tak zvítězil potřetí za sebou.

V jezdeckém poli jsme tentokrát měli pouze jednu posádku z Rychnovska. V kitové Felicii se představili bratři Jiří a Kamil Hovorkové. Po opatrném průjezdu prvními třemi měřenými testy se vrátili do servisní zóny na třetí pozici ve své třídě 14. Tratě začaly osychat a všichni soutěžící řešili, jaké pneumatiky dále použít. A když do servisu přijel s porouchanou převodovkou své Suzuki Swift vedoucí jezdec třídy Jiří Hladík, bratři Hovorkové tak mohli začít bojovat o vítězství ve třídě. Největšími soupeři byli domácí jezdci a loňští mistři třídy 14 Paták s Malaníkem s rychlým Favoritem. Jak se brzy ukázalo, už po prvním servisu měli Hovorkové zvolit pneumatiky pro suchou trať. Tím, že jeli na „mokrých" gumách, někde ztráceli na své soupeře, ale i tak zajížděli slušné časy. Hlavně se jim dařilo na zkoušce „Hvozdná", která startovala přímo na dostihovém závodišti.

Po dalším servisu i Hovorkové použili vhodnější pneumatiky. A zlepšení bylo výrazné. Skvěle zajeli poslední rychlostní zkoušku, když dokonale využili jízdních vlastností svého staršího vozu a porazili jezdce s novější technikou. Ztrátu na Patáka výrazně smazali, ale k vítězství jim chyběly pouhé tři sekundy. Ale i tak zajeli velice dobře, nejlopš z východočeských posádek. Z osmi rychlostních zkoušek dokázali vyhrát celou polovinu a v hodnocení tříd 14–18 (bývalý Pohár ČR) byli na duhé pozici. A spokojeni mohli být v restauraci „Sud", když přebírali z rukou moderátora Dalibora Gondíka poháry za druhé místo ve třídě.

AGEUS rallysprint Slušovice

Absolutní pořadí: 1. Tomáš Kostka – Ladislav Kučera (Škoda Fabia R5) 40:29,0, 2. Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát (Ford Fiesta R5) 40:53,8, 3. Martin Vlček – Jindřiška Žáková (Svarmetal Motorsport, Ford Fiesta R5) 40:55,8, 4. Antonín Tlusťák – Ivo Vybíral (Tlusťák Racing, Škoda Fabia R5) 41:43,5, 5. Jaroslav Melichárek – Erik Melichárek (SR-Melico Racing, Škoda Fabia R5) 42:15,9.

Třída 14: 1. Martin Paták – Miroslav Malaník (Rally klub Paseky, Škoda Favorit 136 L) 49:39,9, 2. Jiří Hovorka – Kamil Hovorka (Škoda Felicia Kit Car) 49:43,2, 3. Zdeněk Václavík – Václav Hájek (Škoda Felicia) 51:06,9.   (jv)