Basketbalisté rychnovského Spartaku uzavřeli o uplynulém víkendu základní hrací část druhé ligy – skupiny B. Na domácí palubovce nejprve hostili v sobotu celek Sokola Kbely, včera pak basketbalisty z Nymburku.

Rychnov – Kbely 88:90

Klíčovým utkáním bylo střetnutí se Sokolem Kbely. Dvě kola před koncem základní části si Spartak držel devátou příčku z celkových dvanácti (sestupují poslední tři mužstva). Kbely byly desáté a na Rychnov ztrácely dva body.

Existenční utkání bylo po celou hrací dobu velmi vyrovnané, ačkoliv to byl Spartak, kdo udával tempo hry. Přesto se domácím tři vteřiny před koncem hrací doby nepodařilo udržet vyrovnaný stav a hosté si posledním vstřeleným košem zajistili těsnou výhru.

„Mohli jsme si dovolit neprohrát o více jak tři body. My jsme prohráli o dva, tak to na vzájemné zápasy ještě vyjde, budeme mít lepší skóre“ konstatoval po utkání trenér Spartaku Rychnov Vladimír Vondra. „Co se týče utkání s Nymburkem, bylo by přesto lepší, kdybychom zvítězili, protože by to vypadalo lépe v tabulce, že jsme měli o vítězství víc než Kbely. Tedy za předpokladu, že oni zítra vyhrají v Hradci,“ bilancoval Vondra po sobotním odehraném utkání.

Rychnov – Nymburk 108:103

Proti průběžně třetímu Nymburku nastoupili rychnovští borci včera dopoledne. Utkání nakonec dopadlo vítězně pro domácí tým, což Spartak Rychnov vyneslo na prozatímní osmou příčku s 32 body.

Vladimír Vondra, trenér Spartaku Rychnov: „Mým osobním cílem bylo dosažení jedenácti vítězství v sezoně, což bylo v našich silách. Bohužel, to již nesplníme. Nicméně hlavním cílem byla záchrana. Lépe řečeno, nejprve byla cílem záchrana, ale podle toho, jak se sezona vyvíjela, vypadalo to na těch jedenáct vítězství, což by znamenalo střed tabulky. Myslím, že jsme na to měli. Bohužel, nejzkušenější hráč Petr Koplík před utkáním s Kbely onemocněl, plus další čtyři hráči se v průběhu týdne omlouvali, že budou chybět kvůli chřipce. Proto měl poslední víkend daleko k ideálnímu stavu. Utkání s Kbely jsme měli výborně rozehrané, vedli jsme i o pět bodů, ale bohužel nám chybí zkušení hráči. Doplácíme na to, že se k tréninku sejdeme jen jednou za týden, což je na II. ligu málo.“

JAN JEŽDÍK