Takhle se vítá šampion! Bouřlivě, ve velkém a hlavně originálně. V Ústí nad Orlicí se slavila  zlatá medaile Jaroslava Kulhavého v antickém stylu.  Poděkovat mu přišlo několik stovek fanoušků.

„Během posledních dvou dní jsem naspal snad čtyři hodiny, ale tohle je něco. Užívám si to, vůbec mě nenapadlo, že přijde tolik lidí," zářil nejlepší biker londýnské olympiády.

Na hlavě mu přistála olivová ratolest, triko muselo dolů, vyfasoval kostým ústeckého císaře a usedl na trůn. Od úterního večera převzal vládu nad městem on.

„Teď  pro tebe končí pozemský život," sdělil mu jeden z hlavních organizátorů akce Petr Strákoš. A čerstvý olympijský vítěz začal přijímat dary. Zahradní křeslo, aby se mohl konečně válet, zednickou lžíci, aby dotáhl stavbu domu do konce…

Poté ho čtyři svalovci odnesli na ramenou do připraveného kočáru a začala triumfální cesta císaře a bohatého doprovodu městem. Oslavy pokračovaly až do noci. 

Až dostaví dům, vystaví všechny medaile. Jestli je najde…

Ústí nad Orlicí – Velkolepé a bouřlivé přijetí ve „svém" Ústí nad Orlicí si zlatý olympionik užil.

Na obrovský úspěch si Jaroslav Kulhavý ale musí ještě zvykat. „Je to super pocit, ale myslím, že si to všechno začnu uvědomovat až později, až si třeba pustím závod v televizi. Makám naplno dva roky, teď bych si to chtěl užít," plánoval hned po příletu do Česka.

Kromě oslav a zářijového mistrovství světa ho ale čeká jedno velké rozhodnutí. Zůstat u horských kol? Přestoupit na silnici?

„Pravdou je, že po nedělním závodě o té druhé možnosti uvažuji o dost víc. Na bikách už jsem vyhrál všechno," prohlásil Kulhavý. „Teď mám před sebou další čtyři roky do příští olympiády, z nichž klidně dva můžu dát prostor čemukoliv," přemýšlí nad alternativami. „Bude záležet i na nabídkách. Na podzim bych ale chtěl mít jasno," dodal Kulhavý na téma silniční cyklistika.

Teď ale hlavně musí vymyslet, kde si vystaví všechny své trofeje včetně té nejcennější: „Měl bych dodělat barák, takže tam se snad nějaké místo najde. Možná najdu všechny medaile," usmál se čerstvý olympijský vítěz.

Biker Jaroslav Kulhavý vybojoval na olympijských hrách v Londýně zlatou medaili.