Dne 26. prosince po sedmé hodině ranní projížděl řidič vozu značky Audi A6 Rychnovem nad Kněžnou. Na křižovatce u autobusového nádraží nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace a svým schopnostem. Na mokré silnici dostal smyk, který nezvládl, vyjel vpravo mimo silnici, kde poškodil obrubník chodníku.

Poté s autem vyjel zpět na vozovku, přejel do protisměru a tam opět narazil do obrubníku chodníku, o který se auto také zastavilo. Řidič poté odešel do nedalekého baru, kde ho později našla hlídka místních policistů. Dechová zkouška, kterou u něj muži zákona provedli, vykázala hodnotu 1,21 promile alkoholu v dechu. Provedený orientační test na přítomnost návykových látek rovněž vykázal pozitivní hodnotu. Třicetiletý muž z Dobrušky na výzvu nepředložil řidičský průkaz ani osvědčení o registraci vozidla a doklad o pojištění. Škoda této havárie, při které naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob, je vyčíslena na 41 tisíc korun.

V neděli 27. prosince v 01:30 vyjížděli dopravní policisté k havárii vozu značky Citroën Xsara na silnici č. I/11. Doposud nezjištěný řidič jedoucí od Rybné nad Zdobnicí směrem na Vamberk při průjezdu levotočivou zatáčkou s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, dostal smyk, který nezvládl, a vyjel vlevo mimo silnici, kde havaroval. Při tom nedošlo k žádnému zranění osob. Při ohledání auta na místě policisté zjistili, že obě přední pneumatiky jsou ojeté pod stanovenou mez. Škoda této havárie je vyčíslena na 20 tisíc.