Volk se smrtelně zranil po pádu ze skalního prahu na hoře Kaarsavagge ve švédském Laponsku. Navzdory rychlému zásahu záchranných složek horský vůdce na místě podlehl svým vážným zraněním. Nikdo další zraněn nebyl.

Otec dvou dětí pocházející z Trutnova byl dlouholetým instruktorem lyžování. ČAHV ho označila za vynikajícího lyžaře a jednoho z nejzkušenějších horských vůdců v České republice.

Antonín Volk se věnoval od mládí lyžování a lezení. Od roku 1992 byl členem Asociace profesionálních učitelů lyžování. V roce 1998 dosáhl profesionální licence ISIA (International Ski Instructors Association). Byl držitelem akreditace Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy pro Průvodce horské a vysokohorské turistiky a v roce 2006 ukončil vzdělání jako Horský vůdce UIAGM (Union internationale des associations de guide de montagne). Specializoval se na skialpinismus, lyžování ve volném terénu, pískovcové lezení, alpské výstupy. Byl jednatelem lyžařské školy K+K Ski School v Janských Lázních a Peci pod Sněžkou.

Trosky Boeingu 747 na letišti v Tenerife
Největší letecká neštěstí: za tragický střet boeingů v mlze mohli i teroristi