Na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči ze Solnice. „Jednalo se o nehodu tří osobních vozidel. Záchranáři si převzali do péče jednu osobu. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili akumulátory. Na místo byl vyslán posypový vůz. Vozovka byla částečně průjezdná, jednotka na místě řídila dopravu kyvadlově,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Martina Götzová.

Autobus zapadl do příkopu, hasiči se postarali o děti  

Zdobnice - Tři děti, které v pátek ráno cestovaly autobusem v Kačerově, se dočkaly nečekaného „zpestření“. Museli je „zachraňovat“ profesionální hasiči z Rychnova. Autobus totiž zapadl v příkopu. „Jednotka nejprve odvedla děti do hasičského vozu a zajistila jim teplo. Autobus byl zapadlý v příkopu a na jeho vyproštění byl povolán vyprošťovací automobil. Autobus se podařilo dostat bezpečně ven a hasiči ho doprovodili až na hlavní silnici, kde už zapadnutí nehrozilo. Děti byly mezitím předány jednomu z rodičů,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Martina Götzová.

Pozor na žhavý popel. Mohl kvůli němu vzplát celý dům  

Svídnice - Majetek v hodnotě 1,5 milionu korun se podařilo uchránit rychnovským hasičům a jejich kolegům z řad dobrovolníků z Kostelce a Doudleb nad Orlicí. Jednotky vyrazily v pátek ráno k požáru uhlí v popelnici. Jednalo se o požár menšího rozsahu, který hasiči zlikvidovali jedním proudem vody. Poté provedli hasiči kontrolu místa termokamerou a vyklidili ohořelé uhlí. Škoda byla vyčíslena jen na čtyři tisíce korun.