Jednu oběť si vyžádala havárie u Hejtmánkovic na Broumovsku, u Lužan na Jičínsku se při nehodě zranilo pět osob a v neděli zahynuly v Machově po nehodě dvě osoby, z toho jeden cyklista.

Hejtmánkovice (12. 5., 0.05 hod.): Profesionální hasiči z Broumova vyjeli k dopravní nehodě osobního automobilu na úseku zvaném Pasa, nedaleko Hejtmánkovic. Hasiči prováděli ihned po svém příjezdu záchranné práce a začali s vyproštěním zaklíněné osoby. Ta však ve vozidle svým zraněním podlehla. Po došetření nehody policií převrátili hasiči vrak vozidla zpět na kola a pomohli s naložením na odtah.

Lužany (12. 5., 17.47 hod.): Na silnici I/35 došlo před Úlibicemi na úrovni obce Lužany k vážné dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hořic i Jičína. Při nehodě bylo zraněno pět osob, hasiči pomáhali záchranářům s péčí o zraněné. Na místě zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby (LZS). Všechny osoby byly transportovány do nemocnice, z toho jedna LZS. Hasiči místo události zajistili a na havarovaných vozech provedli opatření proti vzniku požáru.

Machov (13. 5., 14.15 hod.): Profesionální hasiči z Náchoda byli povoláni k dopravní nehodě osobního automobilu a cyklisty se zraněním osob. Jednotka po svém příjezdu na místo události spolupracovala s dalšími složkami IZS, zejména pak se záchranáři. U nehody zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby. Bohužel, osoba na kole svým zraněním podlehla a o život přišla také jedna osoba z havarovaného vozidla.   (mg)

Tragická smrtelná dopravní nehoda v obci Machov na Náchodsku.
Cyklistu smetlo auto a narazilo do domu. Při nehodě zemřeli dva lidé