„Podle prvotních informací řidič vozidla Škoda Fabia z dosud nezjištěných příčin přejel v mírné levotočivě zatáčce do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autem Hyundai,“ oznámil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Po nárazu auto skončilo mimo silnici. Při bouračce utrpěl šofér fabie těžké zranění a záchranáři jej letecky transportovali do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Řidička Hyundaie vyvázla s lehkým zraněním, také o ni se postarali záchranáři. „Provedená dechová zkouška na alkohol u ní vyšla negativně. U muže ovlivnění alkoholem vyloučí či prokáže až rozbor krve,“ upřesnil Vincenc.

Hmotná škoda na autech je předběžně odhadnuta na 400 tisíc korun. „Přesná příčina nehody a další okolnosti jsou nyní předmětem dalšího šetření trutnovských dopravních policistů,“ upozornil Lukáš Vincenc.

Při záchraně zraněných, vyšetřování nehody a odstraňování nabouraných aut byla silnice uzavřena. „Vozidla byla po nehodě značně poškozena, jedno skončilo mimo komunikaci a druhé zůstalo částečně na silnici. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hořic a podniková jednotka ČEPRO a.s. Cerekvice nad Bystřicí. Jednotky zajistily místo události, zabezpečily vozidla a následně se po došetření nehody hasiči postarali o úklid komunikace,“ dodala mluvčí hasičů Martina Götzová.

Smrtí dvou lidí skončila středeční havárie v úseku silnice mezi obcemi Choustníkovo Hradiště a Kocbeře.
Šéf dopravní policie o tragických nehodách: Mrtvých je více než loni za celý rok