"V neděli 19. června, minutu po třinácté hodině, byla naše jednotka společně s kolegy z Pece pod Sněžkou a trutnovskou jednotkou HZS kraje povolána na silnici do Malé Úpy za křižovatkou v Temném Dole. Na místě byl zjištěn předchozí pád vzrostlého stromu na projíždějící osobní automobil. Vozidlo bylo zcela zničeno, silnice neprůjezdná," popsali situaci maršovští hasiči.

Padající strom dnes hodinu po poledni způsobil neštěstí. Silnice vedoucí směrem na Horní Malou Úpu bude min. do zítřejší 15. hodiny uzavřena z důvodu nebezpečí dalšího pádu stromů.
Padající strom zabil dvě starší ženy a chlapce. Silnice na Pomezky je uzavřena

Ve spolupráci se zdravotnickou záchrankou a kolegy z Pece pod Sněžkou vyprostili řidiče ze zcela zdeformovaného interiéru vozidla pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. "Zraněná osoba byla předána ZZS a letecky transportována do nemocnice. Následně byla postupně vyproštěna i těla dalších tří usmrcených osob z vozidla a místo události předáno Policii ČR," doplnili dobrovolní hasiči z Horního Maršova.

Na silnici mezi Temným Dolem a Malou Úpou spadl strom na projíždějící auto, zabil dvě ženy a jednoho chlapce.Na silnici mezi Temným Dolem a Malou Úpou spadl strom na projíždějící auto, zabil dvě ženy a jednoho chlapce.Zdroj: hasiči Horní Maršov