Od pátečního večera do pondělní noci se na silnicích okresu staly čtyři dopravní nehody, které zavinila lesní zvěř. K prvnímu střetu se srnou došlo na silnici I. třídy č. 11 mezí obcí Lípa nad Orlicí a Týniště nad Orlicí. Srna vběhla řidiči bezprostředně před vozidlo a ačkoliv se řidič pokusil střetu vyhnout, srážce již nezabránil.

Škoda na vozidle byla vyčíslena na deset tisíc korun. O tři hodiny později, krátce před půlnocí, se stala druhá dopravní nehoda, kdy srna vběhla na silnici č. 321 mezi obcemi Domašín a Solnice do jízdní dráhy. Řidiči auta Renault vznikla sedmitisícová škoda. O další 2,5 hodiny později, v sobotu ve dvě ráno, vběhla srna do vozovky mezi obcí Králova Lhota a České Meziříčí. Zde se škoda vyšplhala k pěti tisícům korunám.

K poslední srážce došlo v pondělí 15 minut po půlnoci opět na silnici I. třídy č. 11, ale mezi Kostelcem nad Orlicí a Doudlebami nad Orlicí. Zde byla škoda vyčíslena také na 10 tisíc korun. „U všech řidičů policisté vyloučili požití alkoholu, k žádnému zranění osob nedošlo. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla u žádného z vozidel zjištěna. Ve třech případech zvířata na místě dopravní nehody uhynula. Od jedné srážky srna odběhla," prozradila policejní mluvčí Iva Kormošová.