"Řidič nákladního automobilu na přímém úseku silnice I/11 mezi obcemi Lípa nad Orlicí a Čestice podle prvotních zjištění zřejmě najel na krajnici a následně havaroval. Přičemž se kamion převrátil a náklad řepy se vysypal na komunikaci," uvedla ppolicejní mluvčí Lucie Konečná.

Silnice musela být uzavřena. "Příčina a veškeré okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem šetření rychnovských dopravních policistů," dodala policejní mluvčí.

Na místě spolupracovali hasiči s Policií ČR a zástupci Správy a údržby silnic, při nehodě se nikdo nezranil.

Pivo
Milovníci piva sáhnou hlouběji do kapsy. Covid dopadá i na pivovary

"Překládku vysypané řepy zajišťoval řidič havarovaného automobilu. Jednotky hasičů zajistily místo události a zabezpečily vozidlo proti vzniku požáru. Z auta unikly provozní kapaliny. Na místo události byl vyslán technický kontejner z královéhradecké centrály, který je mimo jiné vybaven technickými prostředky na přečerpání pohonných hmot. Z převráceného nákladního auta odčerpali hasiči asi 300 litrů nafty, dále odčerpali zbylé množství hydraulického oleje," uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Následně specializovaná firma za asistence jednotek vrátila kamion zpět na kola. Menší množství nafty uniklo do příkopu, o čemž byli vyrozuměni zástupci orgánů ochrany životního prostředí.