Řidiči na zasněžených vozovkách bourali už od předcházejícího večera. Většinou však šlo o drobnější karamboly bez vážnějších zranění.

Pro kamiony byl navíc kvůli hustému sněžení zcela uzavřen hraniční přechod v Harrachově. Nehoda u polského Klodzka pak včera zavřela i přechod v Náchodě. Pro kamiony zcela, osobní doprava byla naváděna po objížďkách.

V Kněžnicích na Jičínsku zůstaly sice v šest hodin ráno „viset" kamiony před stoupáním před železniční tratí. Přijely jim na pomoc posypové vozy a v sedm hodin už byla komunikace bez problémů sjízdná.

Vysoká rychlost na sněhu zavinila hned dvě nehody mezi Němčicemi a Litomyšlí a nedalekou Sloupnicí a Českými Heřmanicemi se staly dvě dopravní nehody. Škody se vyšplhaly na 130 tisíc korun. V Rudolticích se zase převrátil kamion do příkopu kvůli nesjízdné silnici a poryvu větru.

Asi nejvážnější nehoda se stala na státovce I/35 u Jaroslavi na Pardubicku, která však nesouvisela se sněhem.

Kamion tady ve středu po desáté dopoledne skončil na boku v poli a se zcela vysypaným sypkým materiálem. Řidič se naštěstí zranil jen lehce. Frekventovaná silnice však byla dalších pět hodin průjezdná jen jedním pruhem.

Ve čtvrtek pak na sněhu vypadala dramaticky nehoda v Úlibících na Jičínsku, taktéž na silnici I/35. „Při sjezdu do obce dostal kamion na zasněžené vozovce zřejmě smyk a skončil mimo silnici v zahradě jednoho z domů," řekl Petr Dejmek z dopravního inspektorátu. V Úlibicích poté došlo k další dopravní nehodě bez zranění.

Zatímco během dne většinou sněžení přecházelo v déšť a silnice byly už jen mokré, ve vyšších polohách museli řidiči celý den počítat s uježděným sněhem. Jen na Svitavsku tak policisté a hasiči vyjeli během celého dne k desítce dopravních nehod.