Jako na divokém západě. Péče o užitečné domácí zvíře se příliš nevyplatila třicetiletému muži v obci Pohřebačka. Kamarádi jej začali postrádat poté, co se odešel postarat do stání o býka. Kamaráda však našli ležet bezvládného na zemi.

A začal tanec. Býk, který mohl mít podle odhadu svědků takových 600 kilo živé a pořádně vytočené váhy, totiž v ohradě stále pobíhal a držel záchranáře v uctivé vzdálenosti. Reflexní červené oblečení v tomto případě bylo spíše na překážku. "Krom posádek z Pardubic byla na místo přivolána i letecká záchranná služba, pacient byl ve velmi vážném stavu," uvedl mluvčí pardubické záchranky Aleš Malý.

Začaly přípravy jako na divokém západě, na splašeného tura přijeli dvě jednotky hasičů i policisté ozbrojení samopalem. 

Zatímco záchranářům se povedlo k bezvládnému muži dostat, ostatní drželi "užitečné zvíře" v šachu v rohu ohrady vším možným. Od zmíněných samopalů po tyče a vidle.

Muž se nakonec měl z bezvědomí probrat, přesto zraněn putoval do nemocnice. Utrpěl totiž vážná zranění trupu, polámaná žebra, pravděpodobně i poranění plic a také hlavy. Neměl by však být v ohrožení života.

"Co přesně se stalo, ví v tuto chvíli jen zraněný muž a právě zmíněný býk. Policisté na místě událost vyšetřují," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.