Hned v pátek v devět hodin večer byli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou povoláni na pomoc seniorce v rychnovské Jiráskově ulici. Na místě se museli dostat do jejího bytu. „Jednotka se dovnitř dostala přes balkon. Seniorka byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou a odvezena do nemocnice,“ upřesnila za hasiče Alena Kuthanová.

V sobotu před šestou hodinou odpoledne pak hasiči obdobně zasahovali i v ulici Struha ve Vamberku. Po otevření bytu však hasiči zjistili, že v bytě nikdo nebyl. Do třetice museli rychnovští hasiči asistovat i při otevírání bytu v sobotu kolem 20. hodiny v Kvasinách. Po otevření pokoje hasiči zjistili, že „uvězněná“ osoba je v pořádku.

V neděli krátce po třetí hodině odpoledne pak hasiče zaměstnala dopravní nehoda mezi Borohrádkem a Velinami. K zásahu byla povolána jednotka z Holic a Borohrádku. „Jedna zraněná osoba byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli na voze protipožární opatření. Dopravu v místě řídili kyvadlově,“ uzavřela poohlédnutí za víkendem Kuthanová.