Mladý řidič Škody Octavie si při odbočování vlevo, směrem k obci Lukavice, pravděpodobně chtěl zkrátit dráhu a najel na levou stranu do protisměru. Tam se čelně střetl s právě projíždějícím cyklistou. Třiasedmdesátiletý cyklista, který narazil do čelního skla auta, byl s lehkým zraněním převezen do rychnovské nemocnice, kde byl hospitalizován. Ke zranění jiných osob nedošlo. Jak řidič, tak i cyklista byli podrobeni dechové zkoušce, která nevykázala ovlivnění alkoholem. Rychnovští policisté, kteří nehodu vyšetřují, odhadli škodu na vozidle přibližně na deset tisíc korun a na kole pět tisíc korun.

Příčina havárie motorky je zatím nejasná. Řidička bude v pořádku

Rychnovsko - V pátek o půl šesté ráno na silnici třetí třídy číslo 3218 mezi obcemi Hlinné a Brocná havarovala řidička motocyklu značky Kymco Agility. Po projetí pravotočivé zatáčky vyjela z dosud nezjištěných příčin vpravo mimo vozovku do příkopu. Čtyřicetiletá žena při nehodě utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena rychlou záchrannou službou do rychnovské nemocnice.

Policisté podrobili řidičku dechové zkoušce s negativním výsledkem a na místě vyloučili technickou závadu, která mohla být příčinou dopravní nehody. Na motorce vznikla škoda přibližně za dvacet tisíc korun.