Obec Černožice leží 15 km severně od Hradce Králové. Do povědomí lidí se ale zapsala stylem, který si obyvatelé malé obce rozhodně nepřáli. V poslední době se totiž Černožice stávájí smrtícím dopravním peklem. 7 mrtvých za 11 měsíců mluví za vše. 

Píše se polovina července 2019. Na přejezdu v Černožicích právě smetl vlak auto, v němž seděla čtyřčlenná rodina. Dvaatřicetiletá řidička,  sedmačtyřicetiletý muž a jejich děti ve věku 5 a 8 let. Nikdo z nich nehodu nepřežil. Jednalo se tak o nejtragičtější střet v počtu obětí na přejezdu od roku 2004. 

Tragická dopravní nehoda u Černožic si vyžádala tři oběti.
Lidé si našli viníka tragické nehody u Černožic. Mrtvého pranýřují na facebooku

Následné vyšetřování prokázalo, že viníkem nehody byla řidička auta, které nerespektovala dopravní předpisy a vjela na přejezd ve chvíli, kdy místem projížděl vlak. Bohužel, nebyla to poslední tragický střet, který se v okolí Černožic odehrál.

Ani ne o 11 měsíců později se nedaleko odehrála další obrovská tragédie. I v ní šlo bohužel o rodinu.

Na silnici I/33 u Černožic na Královéhradecku došlo ke střetu dvou aut. 26letý řidič v BMW narazil při předjíždění ve vysoké rychlosti do protijedoucího vozidla. V něm zahynuly rodiče čtyřleté dívky. Ta právě v těchto dnech bojuje o život v pražském Motole.

Při srážce vlaku s osobním vozem zahynuli čtyři lidé.
FOTO: Šetření tragické nehody v Černožicích je u konce

Podle prvotních zjištění nehodu zavinil mladý muž, který seděl v luxusním BMW. Na sociálních sítích se objevily několik videí, kde se chlubí rychlou a nebezpečnou jízdou. Bohužel i pro něj měla nehoda fatální následky a i on na místě zemřel.

Krátce po jeho smrti se na jeho profilu na facebooku začaly objevovat nenávistné a hanlivé komentáře. Facebook nicméně v průběhu tohoto týdne jeho profil smazal. 

Tragická dopravní nehoda u Černožic si vyžádala tři oběti.
Tragické předjíždění u Černožic: tři lidské životy vyhasly při čelním střetu