Podle policejní verze měl Seat Toledo s tříčlennou posádkou jedoucí ve směru od Horky u Staré Paky na Vidochov v pravotočivé zatáčce na mokré silnici z dosud nezjištěné příčiny vyjet do protisměru, kde právě projížděl kamion. Po nehodě zůstali lidé zaklíněni v osobním autě. Vyprostit je museli až přivolaní hasiči.

Nehoda měla pro muže v osobním voze tragické následky. "Dva cizinci, 22letý řidič a 23letý spolujezdec z předního sedadla, utrpěli vážná zranění a museli být letecky trasportováni do nemocnic v Liberci a Hradci Králové. Spolujezdec ze zadního sedadla ve věku 53let nehodu nepřežil. Řidič a spolujezdec z nákladního vozu vyvázli bez zranění," uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Ilustrační foto
Jak z kolony? Auta hledají únik v poli

Dechová zkouška neprokázala u řidiče kamionu žádný alkohol, řidiči osobního vozu vzhledem k utrpěným zraněním bude odebrána krev na zjištění alkoholu. 

Policie na několik hodin uzavřela místo nehody a odkláněla dopravu po okolních silnicích nižších kategorií. Pro kamiony byla silnice, až do odstranění následků nehody a zprůjezdnění úseku, zcela uzavřena.