Mladý muž měl havarovat na silnici III. třídy mezi obcemi Brodek a Chroustov. V levotočivé zatáčce při míjení s nákladním vozidlem zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy a v důsledku toho měl dostat s automobilem smyk. Následně měl vyjet vpravo mimo silnici a narazit do stromu. V té době spolu s ním ve vozidle cestovaly dvě šestnáctileté dívky a dvacetiletý spolujezdec. Naštěstí se vše obešlo bez zranění osob. Po dopravní nehodě posádka z místa nehody utekla. Později se však všichni v doprovodu policistů vrátili zpět.

Řidič se poté dobrovolně podrobil nejprve dechové zkoušce, která prokázala pozitivní hodnoty 1,50 a 1,44 promile alkoholu v dechu. O nic lépe nedopadla orientační zkouška na drogy, která u řidiče vykázala užití marihuany. Navíc policisté zjistili, že řidič měl užít vozidlo bez vědomí svého majitele v době, kdy má platnou blokaci řidičského oprávnění. Celková škoda je předběžně stanovena na částku přesahující 20 tisíc korun.

Provinilec se tak měl svým jednáním mimo jiné dopustit přečinu neoprávněného užívání cizí věci a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.