Ani tento rok totiž nebyl výjimkou, na silnicích totiž vládl alkohol i návykové látky. Na mnoha místech okresu došlo k dopravním nehodám.
K první dopravní nehodě došlo v pátek hodinu před polednem. Na kopci Budín u Rychnova jel řidič nákladního vozidla značky Iveco Daily směrem od Rychnova na Lupenici, za ním ve větší vzdálenosti jel řidič se superbem a řidička auta značky Peugeot.

Ve dvou jízdních pruzích pro stejný směr předjel s největší pravděpodobností značnou rychlostí oba tyto vozy řidič osobního auta značky Hyundai Genesis. Dojel řidiče nákladního vozu a začal ho předjíždět z jeho pravé strany, přičemž na něj ukazoval vulgární gesta. Poté se zařadil před Iveco a začal nákladní auto vybržďovat.     Na to řidič náklaďáku zareagoval bržděním a následně na to i dva řidiči za ním. Přesto došlo ke střetu těchto tří brzdících vozidel. „Dvaačtyřicetiletý místní řidič Hyundai vyvázl bez zranění i poškození vozidla. Spolujezdkyni ze superbu odvezli záchranáři se zraněním do nemocnice. Alkohol policisté na místě dechovou zkouškou u všech řidičů vyloučili," prozradila tisková mluvčí Policie ČR Alena Kacálková.  Celková škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 150 tisíc.

Další nehoda se stala v sobotu po 11. hodině . Řidička vozu zn. Ford Scorpio jedoucí od obce Jahodov s největší pravděpodobností nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a stavu komunikace. Dle slov tiskové mluvčí Aleny Kacálkové v levotočivé zatáčce  vyletěla řidička vlevo mimo silnici do silničního příkopu, kde ford narazil přední částí do protilehlého svahu. Auto se přetočilo okolo své podélné osy, narazilo do stromu a po nárazu odletělo zpět na silnici a poté do pravého silničního příkopu.

Jednadvacetiletou řidičku a tři spolujezdce (25, 23 a 22 let) odvezli záchranáři po nárazu do nemocnice.

Policisté u řidičky dechovou zkouškou naměřili 0,27 promile alkoholu v dechu. Navíc zjistili, že žena má rozhodnutím rychnovského městského úřadu vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel na 18 měsíců. Škoda této dopravní nehody je odhadnuta na 20 tisíc korun.

Bourali i motorkáři

V neděli odpoledne museli policisté vyrazit k Bartošovicím v Orlických horách. Třiatřicetiletý řidič motocyklu zn. Yamaha TT600 jedoucí od Českých Petrovic směrem na Bartošovice v ostré pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze vozovky a s motorkou dostal smyk. Ten nezvládl, přejel do protisměru, kde narazil do levého boku protijedoucího auta  zn. Škoda Yeti. Po pádu motorkáře záchranáři odvezli do nemocnice, k jinému zranění osob nedošlo.       

 Alkohol policisté u obou řidičů na místě provedenou dechovou zkouškou vyloučili. Celková škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 100 tisíc korun. Na Velikonoční pondělí vyjížděli dopravní policisté v 16:35 k Albrechticím nad Orlicí. Devětapadesátiletá cizinka sjížděla na vypůjčeném jízdním  kole zn. Favorit kopec z Nové Vsi do Albrechtic. Do předního kola se jí ale zamotaly plastové tašky, které měla zavěšené na obou řídítkách po obou stranách. Cyklistka i vzhledem ke svému stavu manévr nezvládla a upadla. S poraněním hlavy (cyklistka bez přilby) ji záchranáři odvezli do nemocnice.

Dechová zkouška u ní vykázala hodnotu 1,57 promile alkoholu dechu.

V přestupkovém řízení během velikonoční dopravně bezpečnostní akce policisté zadokumentovali tři řidiče pod vlivem alkoholu a dva s pozitivním testem na návykové látky.