Po šesti měsících mnohdy chaotických nařízení většinu z nich pandemie jednoduše přestala bavit. Svůj názor na pandemii si už stejně dávno vytvořili.

Místo známého „co Čech, to muzikant“ totiž nyní spíš platí nové rčení: „Co Čech, to epidemiolog“. A velká část veřejnosti tak vidí v pandemii už pouze politickou hru.

To virus se musí na rozdíl od lidí bavit báječně. Přes léto si lehce odfrkl a nyní má před sebou vrcholné období. Sychravé počasí, nedostatek slunce a prozatímní absence vakcíny mu slibuje báječnou zábavu na příštích půl roku.

Alexandr Hrabálek primátor měta Hradec Králové
KOMENTÁŘ: Jedinečná šance pro rozhádanou radnici

Jestli se chceme během té doby bavit i my, měli bychom přece jen trochu zvážnět. Dobře znějící řeči politiků, že naše země nebo náš kraj zvládá pandemii široko daleko nejlépe, totiž opravdu do značné míry politickou hrou jsou.

A minimálně další měsíc do nejbližších voleb uslyšíme sebechválu politiků ještě častěji než dříve. Ovšem tvrdá data o narůstajícím počtu nakažených už politickou hrou nejsou.

Nepanikařme zbytečně, ale co takhle strávit víkend radši na čerstvém vzduchu než v obchodním centru? Ostatně že je to zdravější jsme se snad mohli naučit i bez pandemie.