Můžete si slovní spojení napsat na kartičky, na jedné straně budete mít cizojazyčné slovo (či slovní spojení) a na druhé straně český význam. A každý den se z nich můžete sami zkoušet. Můžete použít i aplikaci Quizlet, kde si kartičky vytváříte v aplikaci sami a vždycky na vás vyskočí, dokud si je nezapamatujete. Takhle se jimi můžete příjemně zkrátit cestu do práce. Můžete si slovní spojení dávat do tzv. „bublin“ podle tématu.

U slovíček, která mají hodně významů, se držte jen toho, který vám do nového kontextu zapadal. Není třeba vědět hned na začátku úplně všechny významy. Zbytečně se zahltíte. Metod na zapamatování slovíček je více, důležité je si vybrat tu, která vám opravdu padne a hlavně neúnavně, ale nenásilně je opakovat. Dostanou se vám rychleji do podvědomí a s minimálním úsilím.

Nákup, skipas
Seriál (Na)učte se anglicky: Kupujeme skipas

Partnerem seriálu jsou Univerzita Jana Amose Komenského Praha a škola Jazykové kurzy TANDEM.CZ, která připravuje metodickou a jazykovou část projektu.

Díky předplatnému jste získali celý seriál (Na)učte se anglicky. Další texty najdete ZDE. Těšit se můžete každý den na nové rady, zajímavosti, potřebná slovíčka i fráze.

Život ve Skotsku
Anglicky se dá naučit také u animovaných filmů pro děti