Oslavy zaštítil a finančně podpořil senátor Miroslav Antl a jeho fond pro rozvoj regionu. Finančně také přispěly Králohradecký kraj a obecní úřad ve Zdelově. Dalším sponzorem akce se stala tiskárna Horáčkovi z Potštejna. Oslavy moderovaly Jindřich Urbánek a Irena Cikánová.

Slovo dostal starosta obce Zdelov Miroslav Bozetický, jenž rodáky seznámil s obecními událostmi za uplynulých deset let. Oslavy také navštívili a pozdravili starosta města Borohrádek Milan Maček s náměstkem hejtmana Královéhradeckého kraje Karlem Janečkem. Jednatel Sboru dobrovolných hasičů Zdelov Pavel Hamerský seznámil s historií sboru a jeho činnost až do současných oslav.

Zdelovské výroční akce se zúčastnilo čtvrt tisícovky lidí, kteří viděli ukázky záchranářů – vyproštění z auta, slaňování a záchrana zraněného. Ve Zdelově se rovněž představily mažoretky z Kostelce nad Orlicí. Na ukázky protipožárního a protichemického oděvu navázalo vystoupení psí školy Rarášek z areálu v Kvasinách.

Poslední ukázkou bylo hašení starou stříkačkou Sboru dobrovolných hasičů z Albrechtic nad Orlicí. Návštěvníci se mohli prohlédnout starou i současnou hasičskou techniku . Následovala slavnostní schůze v pohostinství u Joudy se slavnostním oceněním hasičů. Vydařenou korunovala volná zábava, při níž k tanci i poslechu zahrála hudba pana Vlčka.