Netradičně vyzdobený zámek, plno soutěží pro děti a k tomu ještě i zajíc i kuře v nadživotní velikosti. To je jen malý výběr z pestrého velikonočního programu, který naplno zahájí letošní sezonu na zámku v Potštejně.

Otevřeno bylo sice již uplynulou neděli, ale to pravé veselí vypukne při vítání jara na bílou sobotu. Od 14 hodin se brány zámku otevřou všem návštěvníkům, kteří nechtějí jen lelkovat doma. Kdo přijde, neprohloupí a rozhodně kromě zábavy pro děti, si užije program, který oslavuje velikonoční svátky a příchod jara.

„V průběhu celého odpoledne se společně potěšíme pletením pomlázek i proutěných košíků, barvením kraslic, pečením tradičních jidášů i povídáním o českých velikonočních zvycích. Děti budou moci soutěžit o věcné ceny v mnoha velikonočních soutěžích,“ láká kastelánka zámku Kateřina Skalická. Podle jejích slov navštívilo tuto akci v loňském roce přes šest set návštěvníků. Na letošek se, pokud počasí dovolí, plánuje rozšíření vyhrazeného prostoru z nádvoří do předzámčí, kde bude možné si vyzkoušet ještě více tradičních řemesel. Děti se mohou těšit i na velkého zajíčka a kuřátko.

„Zveme také na prohlídku velikonočně vyzdobených zámeckých komnat a den si mohou příchozí zpestřit i první návštěvou parku,“ dodala kastelánka. Akci si můžete vychutnat spolu s Rychnovským deníkem, který pro vás připravil soutěž o tři volné vstupenky pro dva. Stačí jen zodpovědět soutěžní otázku: Jaká akce se bude na zámku konat 23. června?

Své odpovědi zasílejte do pátku do 15 hodin na adresu silvie.sprynarova@denik.cz. Nezapomeňte uvést své jméno a telefon, abychom vás o výhře mohli informovat.