Z řemesel tu každý návštěvník může vidět například pletení košíků, pomlázek, vyšívání. Pak také zdobení vajíček, ať už malováním, tepáním nebo oplétáním. Ke zhlédnutí tu je také výroba dřevěných hraček a vyřezávání loutek.

Poprvé se v areálu bude tavit sklo ve vysokožárové peci. Zejména pro děti bude velmi zajímavou podívanou práce na kolovrátku a tkalcovském stavu, kterou asi naživo ještě neviděly.

Velmi zajímavá je také expozice velice pěkných krojů z Podorlicka.

„Protože to je zahrádkářská výstava, jsou tu vystaveny v samostatných kompozicích všechny jarní květiny. Několik desítek druhů narcisů a tulipánů, hyacintů a dalších květin včetně begonií a květin s okrasným listem. Vše je skloubeno s vodou a dalšími aranžérskými prvky,“ podotýká Josef Helmich, hlavní organizátor zahrádkářské výstavy a tajemník častolovických zahrádkářů.

Dozvědět se tu můžete také něco o velikonočních symbolech. Například to, že vejce znamená zrození nového života. Vejce se o Velikonocích začala jíst hlavně z toho důvodu, že o předešlém čtyřicetidenním půstu se jíst nesměla. Z toho také vzešla tradice malování velikonočních kraslic.

Pomlázka zase připomíná probouzející se život. Šlehání proutky má ženám přinést novou sílu a plodnost.

Mazanec je symbolem jara a nového života, tvarem i barvou připomíná slunce.