Diváci se až do soboty zasmějí u téměř třiceti filmů a v doprovodném programu zazní koncerty, bude se tančit i tvořit ve workshopech. Moderátorem celého festivalu je opět Michal Jančařík a patronem herec a ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. „Je prokázáno, že smích má pozitivní vliv na lidskou psychiku a proto je třeba vnímat filmové komedie se stejnou vahou jako dramata či filmy jiných žánrů. Mám na mysli kvalitní filmové komedie. Totiž takové, po jejichž konci odcházíte z kina s úsměvem a je vám hezky. Přál bych si, aby 41. ročník byl přehlídkou filmů, které potěší, neurazí inteligenci a pobaví,“ vzkázal Jan Hrušínský.

Program zahájila v neděli komedie Petra Kolečka Přes prsty, v dalších dnech pobaví například filmy Mars, Léto s gentlemanem, Ten, kdo tě miloval, LOVEní, Letní hokej, Román pro pokročilé, Ženy v běhu či Teroristka. Ze známých herců se před plátnem Kina 70 objeví například Jaromír Hanzlík, Miroslav Etzler, Marek Vašut, Jiří Lábus, Iva Janžurová a mnozí další.

V porotě letos zasednou Zdeněk Zelenka, Vladimír Suchánek, Věra Míšková, Kamila Špráchalová, Ondřej Kepka, Zuska Velichová, Daniel Barták, Jiří Kunte a Peter Beňa.

Festival české filmové komedie bude rozdávat také ocenění. Cen je devět jako v loňském roce - Zlatý Prim, tedy hlavní cena odborné poroty pro nejlepší komedii, Cena za režii, Ceny za nejlepší mužský a ženský herecký výkon, Cena za výkon mladého tvůrce, Cena za výtvarný počin, Cena za nejlepší scénář. Cenu za nezapomenutelné role v českých komediích si odnese Jiří Lábus, který se osobně zúčastní slavnostního zakončení festivalu a předávání cen. Posledním oceněním je Cena diváků, snad nejspravedlivější ocenění vůbec. Zaslouží si ji ta filmová komedie, které se diváci festivalu budou nejvíc smát. Jejich smích se bude po celé promítání pečlivě měřit.

Nedostatek prostoru pro úředníky  se starosta města Jan Birke rozhodl řešit využitím další budovy v centru města. Volba padla na starou radnici (na snímku uprostřed pod zámkem).
Radnice chce, aby depozitář uvolnil místo úředníkům