„Podařilo se nám zajistit asi nejlepší český komorní orchestr Pražskou komorní filharmonii neboli PKF – Praque Philharmonia, která navíc zahraje „Pražskou" symfonii Wolfganga Amadea Mozarta, což je jedna z nejlepších. Jako sólista se představí vynikající houslista Jan Mráček," řekl Pavel Svoboda, umělecký ředitel a dramaturg festivalu, který se netají tím, že osobně se na neděli 27. září velmi těší a má velká očekávání.

„Přivítáme naprosto špičkový orchestr, který v našem kraji ještě nehrál. Navíc Jan Mráček má nakročeno, aby byl jednou velmi slavná osobnost," zdůraznil Pavel Svoboda.
Stejně jako v minulých letech Rychnovský deník jako mediální partner hudební přehlídky F. L. Věka nabízí svým čtenářům možnost vyhrát vstupenky na festivalové koncerty.

Soutěžte o dva lístky na zahajovací koncert v kostele sv. Václava v Dob-rušce, který se uskuteční už nadcházející neděli (27. září).
Chcete-li vyhrát, stačí správně zodpovědět soutěžní otázku. Odpověď zavolejte do pátečního poledne do redakce Rychnovského deníku (494 533 510) nebo pošlete mailem na adresu rychnovsky@denik.cz. Připojte jméno, adresu a telefonní kontakt. Vylosované výherce vyrozumíme.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA

Která čtyři města nebo obce hostí sedm koncertů letošního pátého ročníku Mezinárodního hudebního festivalu F. L.Věka? Uveďte alespoň tři.