Křik indiánů rozléhající se Anenským údolím, umění kovbojů a jejich koní, vůně koženého oblečení, tak vypadal druhý Westernový den Na Vochtánce.

Kemp Country se v sobotu proměnil v indiánskou vesnici. Pestrý program, který začal ve 14 hodin a skončil až pozdě v noci, přilákal do tábořiště stovky rodin s dětmi.

Manželka jako terč

Trikové lasování na koni či umění s honáckým bičem předvedl divákům František Hatlapatka. Jeho manželka má skutečně pro strach uděláno. Svému muži totiž dělala terč. Stébla trávy, noviny či nafukovací balonky, které držela v rukách, Hatlapatka mistrovsky ustřelil bičem. Při dramatickém kousku, kdy měl za úkol odstranit doutnající cigaretu, kterou měla jeho žena v ústech, někteří přihlížející nevěřícně kroutili hlavami. I tento nebezpečný kousek však skončil bez zranění a s obrovským potleskem.

Snídaně v trávě

Další dechberoucí vystoupení se konalo v podání manželů Tomkových z Vamberka.

Jejich koně se nechali nejen přikrýt, ale dovolili svým pánům si k nim i přilehnout.

Skutečným překvapením byl však kůň sedící u stolu, kde si ve společnosti Dáši a Pepy Tomkových pochutnával na pamlscích.

Program doplňovaly hry a soutěže pro děti i dospělé, bojové hry indiánů z ranče Oklahoma, psa, zahánějícího hejno hus pod vedením Jirky Kašpárka, taneční vystoupení country souboru Alabama, kaskadérské kousky skupiny Caballos a další. Večer již patřil country kapele Tomy, velké podívané s názvem Koně v ohni a nechyběl ani Akáda a jeho hosté.