Na posledním benefičním koncertu se představí světoznámý houslový virtuos, sólista prestižních orchestrů a držitel mnoha významných ocenění Václav Hudeček a spolu s ním vystoupí uznávaný cembalista, člen Britské cembalové společnosti, jedna z vycházejících hvězd Martin Hroch.

V jejich podání zazní skladby Bendy, Händela a Tartiniho i dalších barokních autorů a posluchači se mohou těšit na další výjimečný zážitek.
V Husově sboru také budou přítomni varhanáři firmy Ponča z Krnova, která celkovou opravu varhan, postavených již v roce 1904 renomovanou německou firmou A. Schuster & Sohn Orgelbau ze Zittau, provede. Práce přitom začnou téměř vzápětí po skončení koncertního cyklu a organizátoři záchrany věří, že již letos na podzim se měchy nástroje znovu po desítkách let „nadechnou" a rozezní všech 999 píšťal. Mělo by se tedy tak stát v roce, kdy uplyne 600 let od smrti jednoho z nejvýznamnějších Čechů, mistra Jana Husa.

První varhanní koncert v kostele Církve československé husitské bude, a zcela právem, patřit dárcům, kterých je v současné době již více než stovka, bez nichž by naděje na „obrození" královského nástroje byla o mnoho menší.⋌(ehl)