Nechyběla zde spousta soutěží, své představení předvedl také kouzelník, který si vyzval pomocníky i na pódium. Rodiče mohli malým ratolestem koupit různé dobrůtky nebo je potěšit  světelnými hračkami. Nechyběl zde ani tradiční ohňostroj.
Obložené kanapky
Největším lákadlem tu ale byla pro malé i velké originální soutěž, která tu je už vyhlášenou tradicí.

Jednalo se o soutěž o nejkrásnější jednohubku, kterou město Dobruška pořádá už poněkolikáté.
„Akci pořádáme už po osmé, po sedmé už je to ale s jednohubkou. Děti přinesou to, co samy vytvořily nebo s čím jim pomáhali rodiče. Vybereme prvních pět až deset dětí, jejichž výtvor se nám líbil nejvíc. Zkoušeli jsme i vánoční cukroví, ale jednohubky se ujaly více. Dá se z nich totiž vytvořit cokoliv," nadšeně sděluje místostarosta Dobrušky Petr Lžíčař.
Ten také dodává, že zájem o vyrábění slaných specialit je opravdu veliký.

Očekávají, že se přihlásí okolo sedmdesáti soutěžících.
Jednohubek bylo k prohlédnutí opravdu mnoho, objevil se tu ježek, zoo, ale dokonce i jedlé  kaktusy. Všechny byly krásné, proto byly odměněny všechny děti, i ty, co se neumístily na prvních pozicích. Na jednom místě se tak ocitla plejáda různorodých nápadů.
„Zatím se přihlásilo 50 dětí, myslíme si, že jich ale bude tak kolem 70 až 80. Není to nijak ohraničeno věkem, stačí přijít s jednohubkou a můžete soutěžit. Byli tu i kluci, kteří chtěli vyrábět přímo tady, je to tu asi nejoblíbenější soutěž," dodává Petr Lžíčař.
Zúčastnit se  mohl opravdu kdokoliv, děti vyráběly buď samy, nebo s rodiči. Nejmladšímu soutěžícímu byl jeden rok.

Tuto tradici vymyslel starosta Dobrušky Petr Tojnar, ten v té době ani netušil, jaký bude mít obrovský úspěch. I když bylo vybírání opravdu těžké, nakonec se výherkyní stala dvanáctiletá Kristýna Antošová, která vytvořila originální dobrušský betlém i s radnicí na náměstí.
O zábavu se ale postaral i kouzelník Mistr Carl se svými pomocníky, který zapojil i děti do kouzlení.

Na závěr všichni společně odpočítali dětskou půlnoc a v 18 hodin začal velkolepý ohňostroj.
„Moc se nám tu líbí, jednohubky jsme ale nedělaly. Byly jsme i na pódiu u kouzelníka, ten nám  vyrobil zvířátko z balonku," prozradily sestry Anička a Lucka Linhartovy.
Silvestr se líbil také dospělým. Hodně jich bylo místních, ale přijeli i odjinud.
„Jsme z Horního Jelení, jezdíme sem každý rok, teď to bude už popáté. Nejvíce nás láká ohňostroj," prozradila Klára Fričíková.
Více informací od tvůrců jednohubek přineseme v zítřejším vydání.