Organizátoři navíc zvou také na pestrý hudební program s třešničkou na závěr, kdy od 15.30 hodin zahraje kapela Švihadlo. Maloúpští kuchtíci představí krkonošské speciality a budou soutěžit o nejlepší polévku. Na děti čeká třeba drakiáda.

Připomenou sto let dělostřelectva

Josefov - Budování československé armády připomene poslední záříjový den od 10 hodin v Josefově vzpomínková akce u příležitosti 100. výročí vzniku samostatného československého dělostřelectva. V prostoru Ravelinu č. XIV pevnosti Josefov bude představen průřez vývojem dělostřelecké techniky od první světové války do současnosti. Návštěvníci se mohou těšit na komentované ukázky výcviku obsluhy kanonů, v podání členů klubů vojenské historie i ČSOL statické ukázky dělostřelecké výzbroje.

Sousedské setkání s architekturou

Jičín - Město se již potřetí zapojuje do akce Den Architektury, která se letos koná s podtitulem Voda, lidé, města. V sobotu od 14 hodin se můžete zúčastnit setkání na Valdštejnově náměstí, kde budou zájemci o architekturu moci vnímat prostor jinak než obvykle, totiž bez parkujících aut, díky čemuž vynikne okolní architektura. Bude prostor pro diskuzi o historii náměstí, jeho stávající podobě i výhledech do budoucna. Zajištěno bude také malé občerstvení a hudební vystoupení Matěje Čejchana.