Po vernisáži následuje křest publikace Lenky Jaklové Cesty loutek a divadelní představení herců DAMU Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

Začíná pestrý Náchodský podzim

Náchod - Ve výstavní síni GVUN bude v pátek v 17 hodin zahájena 34. Přehlídka umění regionu - Náchodský výtvarný podzim. Na salónu budou vystavovat výtvarníci související s prostorem severovýchodních Čech. Jde o přehlídku aktuální tvorby, představující malbu, kresbu, grafiku, počítačovou grafiku, koláž, fotografii, plastiku, textil i nová média.

Stará dobrá kapela přijede ke studánce

Malé Svatoňovice - V malosvatoňovickém kulturním domě dalším představením pokračuje festival Divadelní podzim u Studánky. V pátek od 19 hodin se tu tentokrát představí soubor Na tahu z Červeného Kostelce, který přiveze svou hru s názvem Stará dobrá kapela. Přijďte se podívat na hru, která přiblíží abiturientský sjezd po mnoha letech.

Bleší trh nabídne třeba i poklad

Jaroměř - Prodat, koupit či vyměnit věci, které se třeba už jen tak nevidí, můžete v sobotu na Bleším trhu. Ten pořádá spolek Pronáměstí od 8 do 11 hodin na Velkém podloubí náměstí. Prodat můžete cokoliv, co už doma nepotřebujete, ale jinému se může hodit a potěší. Smlouvání povoleno.