Při komentovaných prohlídkách budete mít možnost ochutnat všechna zde vařená piva, v 15 hodin požehná pivovaru i pivu hořický farář pan Filip Janák.

Metalový předkrm pro nedočkavé

Jaroměř-Josefov - Už jen týden zbývá do zahájení jednoho z největších metalových festivalů v Evropě, který opět po roce bude hostit josefovská pevnost. Přestože festival oficiálně začíná 9. srpna, nedočkaví fanoušci to budou moci roztočit již v úterý osmého. Poblíž odbavovacích stanů před hlavním vstupem budou z Red Bull Tour Busu nakládat Hentai Corporation, Locomotive, Čad a Human Humus. Koncert začne v tomto pořadí, potrvá od 18 do 22.30 hodin a bude zdarma.

Léto s dechovkou

Pardubice - Do Pardubic se ve středu přijede představit Dechový orchestr Kulturního domu Holice. Koncert dechové hudby se uskuteční v Bubeníkových sadech. Amatérské hudební seskupení začne hrát v 17 hodin odpoledne, závěr vystoupení je naplánovaný na 19. hodinu. Kapela hraje tradiční českou a moravskou dechovku, občas ale zabrousí také do světa operety, nebo dokonce populární hudby. Další koncert Dechového orchestru Kulturního domu Holice se uskuteční 19. srpna v jejich domovském městě na Holických pivních slavnostech přímo před kulturním domem.

Blonďaté hřívy

Pardubice - Od pátku do neděle se na pardubickém závodišti představí plemeno malých koní hafling. Koní s blonďatou hřívou, kteří původně pocházejí z Tyrolska, bude na závodišti asi stovka, přijedou z celé České republiky, Rakouska, Slovenska a Německa. Na programu je výstava haflingů a sportovní šampionát v disciplínách drezura, parkur, všestrannost a spřežení. Zájemci se po areálu mohou svézt kočárem taženým haflingy či si vyslechnout odbornější informace na semináři a při diskuzi se zástupci světového svazu.