Kdy do muzea?
Otevírací doba:
duben – září: denně 9-17 hod.

Cena vstupného se liší podle druhu tras.

Velikým lákadlem jsou Orlické hory a jejich vrcholky nebo pro někoho doposud neprobádané polské území. Jsou ale i další zajímavá místa, která stojí za to navštívit.

Díky linkám cyklobusů se mohou zájemci podívat například také do Letohradu. V tomto městě najdou cyklisté, ale i turisté velmi pěkná místa, která stojí za zhlédnutí. Jedním z nich je Muzeum řemesel Letohrad, zde je opravdu na co koukat. Na své si tu přijdou děti i dospělí.

O prázdninách je v muzeu otevřeno denně, není tedy problém udělat si výlet, kdy vás napadne. Muzeum řemesel v Letohradě funguje už od roku 2000. Je umístěno v památkově chráněném areálu Nového dvora z roku 1750. Svojí plochou 1750 metrů čtverečných je největším muzeem svého druhu v České republice. Zahrnuje více než 50 ucelených expozic řemesel a živností z období 1840 – 1930.

Exponáty, které v muzeu mohou návštěvníci vidět, pocházejí převážně z Orlických hor.
Příchozím v muzeu přiblíží stará řemesla jako je švec, kupec nebo vlásenkář. K prohlédnutí jsou zde k dispozici staré zdravotnické ordinace, věnují se tu ale i zemědělství. Velikým lákadlem je zde mechanický skanzen. Pro milovníky koní bude jasným cílem návštěvy kočárovna na nádvoří. Expozice historických povozů opravdu stojí za zhlédnutí.

Cyklobusy, které vyrážejí do Orlických hor, vás dovezou nejen do lázní Kudowa Zdrój. Jedná se o Hnědou linku číslo 2. Tou se dostanete i na Šerlich, z něho můžete jet linkou číslo 12 až do Letohradu. Díky cyklobusům se však můžete podívat po velké části východočeského regionu – stačí se inspirovat na stránkách Euroregionu Glacensis, díky kterému se cyklobusy vydávají na cestu. Potřebné informace najdete na www.euro-glacensis.cz. Na zajímavá místa a výlety ve východních Čechách i Polsku se můžete vypravit na kole i pěšky. O tom, která stojí za návštěvu, bude Rychnovský deník čtenáře informovat v osmidílném seriálu.