Tisíce fanoušků zamířily o svátečních dnech na hradecké letiště, kde se od středy do pátku konal již čtyřiadvacátý ročník hudebního festivalu Rock for People. Největší nápor zažil Festivalpark ve čtvrtek večer, kdy se na hradecké pódium po šesti letech vrátila legendární britská partička The Prodigy.

Ještě před jejich vystoupením uctil festival ikonu české rockové scény - před dvěma lety zesnulého kytaristu Radima Hladíka. Velký zájem byl i o vystoupení slovenských „chalanů“ z kapely Horkýže Slíže. „Letošní ročník byl, když se podívám do historie, jeden z těch klidnějších. Ale i tak tady byla super atmosféra,“ nechal se slyšet hlavní pořadatel festivalu Michal Thomes, který již nyní spřádá plány na příští jubilejní ročník. „Už mám v hlavě pár zvučných jmen. Oslavíme pětadvacet let, a to si zaslouží pořádný večírek. Ale zatím je brzy sdělovat jména, která sem příští rok dorazí,“ dodal Michal Thomes, jenž by rád jubileum festivalu oslavil právě na hradeckém letišti. „Vím, že v posledních měsících se jméno našeho festivalu a jeho případného stěhování skloňovalo v hodně pádech. Ale hradecký areál je pro Rock for People nenahraditelný a budu rád, když jeho narozeniny v Hradci oslavíme,“ dodal Michal Thomes.

Podle něj bude letošní návštěvnost kopírovat minulé ročníky, kdy si cestu na letiště našlo bezmála 30 tisíc milovníků hudby.

I z pohledu policie se jednalo o bezproblémový čtyřdenní „večírek“. „Kromě drobných krádeží jsme nezaznamenali vážnější problémy,“ uvedl tiskový mluvčí krajských policistů Ondřej Moravčík.

RODRIGUEZ. Hrdina dokumentu Pátrání po Sugar Manovi.
Rodriguez dojal, Prodigy roztančili a Blossoms překvapili