Změřit síly sem přijeli dobrovolní hasiči z Polska, Moravy a samozřejmě také z Královéhradeckého kraje. Bojovalo se v klasickém požárním sportu. Na své si přišly také nejmenší děti, které se předvedly ukázkou v požárním útoku.

„Cílem setkání bylo poznat, jak se sportuje v jiných regionech i za hranicemi, s jakou technikou dobrovolní hasiči pracují a hlavně prohloubit kontakty na dobrovolné úrovni požární spolupráce," řekl velitel dobrovolných hasičů v Orlickém Záhoří Karel Vychytil.
„Vzhledem k tomu, že se o zdejší hřiště staráme celoročně, nebyly přípravy až zas tak těžké. Svých povinností ke zdárnému průběhu soutěže se zhostili především hasiči, kteří po celý týden chystali zázemí pro účastníky, zajistili potřebnou vodu, parkovací plochy a samozřejmě také počasí, které nám dnes přálo. Přípravy jim nevadily, jsou to tvrdí chlapi," zhodnotil s úsměvem starosta Orlického Záhoří Vojtěch Špinler.

První místo si ze Záhoří pro letošek odvezla polská Plawnica, stříbro putovalo do Olešnice v Orlických horách a bronz získal Bohdašín.

Celoroční práci dobrovolných hasičů v obci hodnotí starosta kladně.
„Vzorně se starají o techniku, potřebný materiál i naše budovy. Výjezdy, které máme do Polska, jsou bez problémů, spolupráce s kolegy z druhé strany hranice se daří," dodal Vojtěch Špinler.

Eva Ženíšková