Na rychnovský stadion se sjela družstva a jednotlivci ze škol v Javornici, Solnici, Týništi nad Orlicí, Ličně a z obou rychnovských základních škol. Celkem se zúčastnilo soutěží 98 mladých sportovců.
Po krátkém zahájení pod tribunou, kde všechny přivítali ředitelka školy Radka Polívková, David Novotný z OVOV a z radnice přišli pozdravit soutěžící starosta Jan Skořepa s místostarostkou Janou Drejslovou. Přáli jsme si navzájem lepší počasí, ale to nám nebylo nic platné. Naštěstí pečlivě připravený harmonogram určoval 3 soutěžní discipliny v suchu tělocvičny na pavilonu (trojskok-kliky-skákání přes švihadla), hod medicinbalem se zvládal na umělé trávě a poslední disciplina byla volitelná. Na pavilonu probíhal dribling a nejsložitější podmínky měli běžci na 1 km. Do cíle dobíhaly zcela zablácené postavy, ale nikdo to nevzdal, a tak jim patří velký dík a náš obdiv zároveň.
Všechny výsledky se vkládaly do počítačů na tribuně. Trochu jsme se nakonec zdrželi při jejich vyhodnocování, ale nakonec se vše zvládlo a ve stanoveném limitu celá soutěž zdárně skončila. Rozdaly se poháry, diplomy i medaile a do krajského kola pojede náš okres reprezentovat družstvo pořádající školy. Druhé místo si odvážela ZŠ Týniště nad Orlicí, bronzové medaile získali sportovci ZŠ RK Javornická a na čtvrtém místě skončila ZŠ Solnice. Do krajského kola pojede i celá řada jednotlivců.
Děkujeme všem organizátorům, rozhodčím i jejich asistentům, kterými byli žáci 8. A a 9. A ZŠ RK Masarykova, vyučujícím tělocviku, kteří žáky připravovali na jednotlivé discipliny a postupujícím budeme přát hodně štěstí v krajském kole, které se odehraje 30. 5. 2016 v Hradci Králové. Sportu zdar!

Mgr. Radka Polívková,
ZŠ RK