Parta místních nadšenců, která si dala název „Přátelé starého železa", zde již na zítřek připravila zajímavý „Orientační závod historických vozidel".

Tato kombinovaná akce, která začne úderem sobotního poledne, poskytne všem milovníkům starých automobilů a motocyklů příležitost ke vzájemnému setkání, předvedení a prohlédnutí si dorazivších plechových miláčků a řidiče těchto strojů vybídne ke zdravému soutěžení. Jak už napovídá přívlastek „orientační" v názvu akce, smyslem závodu nebude předhánění se v tom, kdo je rychlejší. Úkolem soutěžících bude dle propozic najít a projet 60-ti kilometrový okruh malebným okolím Potštejna a zodpovědět řadu otázek, vztahujících se k historii motorismu, techniky a aviatiky ve východočeském regionu. Oceňováni budou nejen nejlépe zorientovaní znalci technické historie, ale čestnou cenu dostane nejstarší zúčastněný automobil a motocykl a oceněn bude i nejlépe dobově oblečený účastník závodu. Pořadatelé proto vyzývají každého, kdo se akce hodlá zúčastnit, ať neváhá, pohledá ve skříních po svých prarodičích a do Potštejna přijede náležitě dobově vyparáděný.

Tato akce totiž dá všem přítomným alespoň na chvíli možnost, si v dobré náladě na chvíli zahrát na doby dávno minulé. Aby vše nebylo jen o veteránech, program odpoledne zpestří vystoupení třech hudebních skupin. Úderem 17-té hodiny to bude pražská rocková formace Mia Sageori, v 18:30 kostelecká sestava Yellow Cab a na závěr všeho, od 21 hodin zaznějí trochu ostřejší tóny od místního hc-metalového Radia Jerevan. Vstup na celý program je plně zdarma.