Dříve vydaná kniha 
jim byla vzorem

Děti se nechaly inspirovat vybranými lidovými pověstmi Orlických hor z knihy Babiččina vyprávění od Evy Koudelkové, vydané již v roce 2006. Ta obsahovala například pověsti vodnické nebo čertovské, ale i mnoho dalších, navíc „srovnaných" podle lokalit a stala se součástí souboru pověstí přeložených z německých pramenů. Z pultů knihkupectví zmizela téměř záhy.

A tak po několika letech vznikla publikace nová, postavená na základech Babiččina vyprávění, z něhož byly vyjmuty a souborně vydány pověsti vztahující se k regionu od Deštného přes Orlické Záhoří po Neratov.

Právě k nim namalovaly děti ze školy v Orlickém Záhoří své obrázky, které budou vystaveny v kostele.
Autorka pověstí Eva Koudelková nemůže na slavnostním zahájení výstavy chybět, ještě předtím se však setká s malými výtvarníky na besedě v tělocvičně školy a pak se podepíše prvním majitelům zajímavé knihy.

Během turistické sezóny, to je od května do srpna, bude výstava přístupná denně v době od 10 do 12 hodin nebo po domluvě na informačním centru v Orlickém Záhoří. Tam lze také publikaci vybraných lidových pověstí Orlických hor zakoupit.⋌

Dana Ehlová