Parta kamarádů, říkající si Vag–i–noviny, je stále aktivní. Ačkoliv zdejší recesisté již uzavřeli nezapomenutelné období Osvobození Janova, které inspirovalo Českou televizi k natočení jedenapůlhodinového širokoúhlého filmu Bitva o život, tradici některých sranda akcí stále drží.

Opět U Divočáka

Již v sobotu se mohou příznivci Vag–i–novin těšit na tradiční Pyžamový ples, který začíná od 20 hodin na sále místního hostince U Divočáka. Jak slibují pořadatelé, návštěvníky čeká zábavný doprovodný program, soutěže a samozřejmě také bohatá tombola. O hudební doprovod se postará kapela Proradost.
„Tradici Pyžamového plesu chceme udržet stejně jako zimní olympijské hry v létě a sraz dvanáctsettrojek, který je však putovní. Ples bezdomovců jsme zrušili, protože se to moc nechytlo,“ vyjmenoval plánované iniciativy zástupce ředitele a jeden ze tří zakládajících členů Vag–i–novin Jaroslav Duška.

Věrný filmař

Na „pyžamáku“ nikdy nechybí ani rychnovský amatérský filmař Jaroslav Schejbal, který zde natočil nejeden dokument. „Tuto akci má rád. Jezdím sem točit, bavit se a samozřejmě vždy v pyžamu,“ uvedl věrný filmař.