Zcela netradičně se rozhodli pojmout návštěvu kina předseda fotbalového oddílu Miroslav Sixta a vedoucí společenského centra Pavel Štěpán. 

„Úplně bezprostředně mě napadlo, že bychom mohli vyprodat dobrušské kino na filmový snímek Okresní přebor, na který by nejen fotbalisté, ale i návštěvníci mohli přijít ve fotbalových dresech. Kamarád pověsil výzvu na facebook a lidé se začali hlásit, že přijdou,“ vysvětlil Miroslav Sixta, podle kterého se přihlásilo asi 150 zájemců.

„Přiznám se, že dresy jsme sháněli na poslední chvíli,“ prozradil předseda, pro kterého se seriál Okresní přebor stal kultovním. Dokonce i na fotbalových trénincích zdomácněly některé hlášky. „Pamatuji, že první díl byl ospalý, brácha říkal, že ho to nezaujalo, ale pak byl stále lepší,“ dodal.

Pavel Štěpán byl nápadem rovněž nadšený a myšlenka přijít v dresech se mu líbila. Původně bylo v plánu pozvat ještě Ondřeje Vetchého, to se však nepodařilo.

„Jsme rádi, že fotbal s kulturou spolu fungují, beru to jako projev kolegiality. Byla to taková improvizace. Na začátku jsme řekli pár slov a zahájili promítání slavnostním výkopem. Ještě před začátkem nemohla chybět píseň Zelená je tráva,“ řekl Pavel Štěpán.

Přestože se nakonec kino vyprodat nepodařilo, diváků přišlo opravdu velké množství. A podle salv smíchu odcházeli spokojeni.