V průběhu hudebního večera zazní slavné melodie velkých mistrů Wolfganga Amadea Mozarta, Jakuba Jana Ryby, Adama Václava Michny z Otradovic, Františka Chauna a dalších. Součástí tradičního koncertu bude i vzpomínka na Oskara Nedbala a Karla Hašlera. Publikum se může těšit na sólisty Státní opery a Národního divadla v Praze - sopranistku Zoru Jehličkovou a tenora Lubomíra Havláka. Na klavír je doprovodí pedagožka Akademie múzických umění Irena Havláková.

Adventní koncert i vize pro příští rok

Nové Město nad Metují - Tradiční Adventní koncert, jehož výtěžek putuje do Stacionáře Nona v Novém Městě nad Metují, se koná ve středu večer od 19 hodin v Kině 70. Publikum se může těšit Hanu Křížkovou, Ivanu Jirešovou, Kamilu Nývltovou a Nelly Řehořovou. Předprodej vstupenek nabízí Městský klub v Novém Městě nad Metují a v místě konání před akcí.

Broumov - Ve velké zasedací síni MěÚ Broumov se ve středu v 16 hodin sejdou zastupitelé města, kteří budou jednat o prioritách a rozpočtu pro rok 2018, odpadovém hospodářství a prodebatují i aktuální informace týkající se broumovské nemocnice.

Vánoce jsou o kráse i dobrotách

Nová Paka - Střední škola gastronomie a služeb se chystá na tradiční vánoční trhy, které začínají ve středu a pokračují ve čtvrtek, vždy od 8.30 do 18 hodin v areálu a před budovou školy. Prezentovat se svými výrobky se budou zdejší cukráři, pekaři, kuchaři i truhláři. Opět přijedou s nabídkou produktů řezníci i zahradníci, šperkaři z Turnova, výrobci vánočních ozdob. Škola si letos připomíná šedesát let novodobé historie, kterou zároveň dvoudenní akce připomene fotografiemi i historickými pomůckami. Expozice v předsálí ponese název Ledová krása a její obsah je překvapením. Do dílniček by se měla více zapojit veřejnost a chybět nebudou oblíbené lahůdky, které tu můžete ochutnat i zakoupit.

Do Vrchlabí míří Dvoráci i Mikuláš

Vrchlabí - Nastal čas pro derby #7. Ano, již po tolikáté si ve středu hokejoví fandové z regionu nejvyšších českých hor vychutnají atraktivní bitvu dvou podkrkonošských celků. II. liga večer rozjede druhou polovinu své základní části a na jejím konci příznivci nejpopulárnějšího zimního sportu u nás poznají osmičku postupujících mužstev do play off. Ve vrchlabské Elektromont aréně se při derby se Dvorem Králové dá čekat návštěva atakující patnáct set diváků. Však také místní klub dominuje v tabulkách návštěvnosti a desítky příznivců dorazí podpořit nováčka soutěže. Utkání startuje v 18 hodin a ujít se ho nenechá ani Mikuláš.