V úterý jsou na programu kategorie silového trojboje 90 a 100 kg. Program mistrovství světa, kvůli kterému přijelo do Trutnova více než sedm stovek siláků z 35 zemí, je naplněn každý den, vyvrcholením bude sobotní klání v benchpressu a mrtvém tahu ve váze do 125 a 140 kg. V akci jsou také ženy.

Tisk, suchá jehla a Max Švabinský

Hořice - V úterý začínají v Galerii plastik v Hořicích workshopy, které jsou zajímavým doprovodným programem k aktuální výstavě díla Maxe Švabinského. Do pátku budou umělecké aktivity připraveny od 9 do 15 hodin pro školy. Veřejnost si pak může v Galerii plastik zhotovit tisk dle vlastního návrhu technikou suché jehly v sobotu 23. září od 14 hodin. Trvání programu se bude odvíjet podle počtu účastníků 90 až 120 minut. Přihlásit se můžete na telefonním čísle 734 255 093 do čtvrtka 21. září.

Za kulturou do Broumova

Broumov - Pokud se chcete dnes pobavit nebo se dozvědět něco nového, můžete se vydat třeba do Broumova. Tam se v informačním centru uskuteční cestopisná beseda Zemský ráj to na pohled. Začátek je naplánovaný v úterý od 18 hodin. O hodinu později vypukne v divadle Dřevník v klášterní zahradě Kauza Prométheus. Na hudbu Ludwiga van Beethovena zatančí Balet Praha Junior. Od 20 hodin můžete navštívit Underground club Eden, kde vystoupí Astronautalis z USA a kapela Kluci z Broumova.

Výtvarníci představí svou tvorbu

Trutnov - V Muzeu Podkrkonoší začne ve čtvrtek od 17 hodin výstava děl Spolku podkrkonošských výtvarníků. Podzimní prezentaci místních výtvarných autorů doplní host vernisáže, kterým je akademický sochař Petr Novák z Jaroměře. Díla mohou zájemci vidět až do 5. listopadu.