Pak se jeho brány na dlouho zavřou kvůli rozsáhlé rekonstrukci, která promění historický areál bývalého kláštera augustiniánů ve špičkové interaktivní Návštěvnické centrum Krkonošského národního parku. Muzeum bude zavřené až do konce roku 2021. V tomto týdnu mají zájemci poslední možnost vidět unikátní expozice Kámen a život a Člověk a hory. Vstupné je od úterý do neděle zdarma.

Československé legie v Itálii

Jičín - V úterý se můžete vydat na slavnostní vernisáž výstavy Československé legie v Itálii. Akce se koná od 9.30 hodin v Knihovně Václava Čtvrtka v Jičíně. Úvodní slovo přednese Petr Tolar z ústředí Československé obce legionářské, která samotnou expozici také zapůjčila. Návštěvníky čeká zajímavá diskuse a občerstvení. Výstavu, kterou můžete navštívit až do konce října vždy ve výpůjční době knihovny, pořádá místní Spolek pro zachování odkazu českého odboje a ZUŠ Jičín.

Kam za zábavou v úterý?

Dvůr Králové - Kvarteto Hanse Krásy. Mladé smyčcové kvarteto. Šárka Petříková (housle), Jan Palouček (housle), Jan Forest (viola), Marie Dorazilová (violoncello). Kdy: od 18.30 hodin Kde: Hankův dům, Dvůr Králové.