Internetový komiks Opráski sčeskí historje měl původně posloužit k pobavení malé hrstky lidí, ale záhy si získal na sociálních sítích obrovskou popularitu, která vyústila v několik tištěných děl a putovních výstav. Navštívit ji můžete do 12. listopadu v zámecké galerii denně mimo pondělí.

Provedou fabrikou v Temném Dole

Horní Maršov - Den otevřených dveří se chystá na čtvrteční svátek v někdejší Dixově brusírně dřeva v Temném Dole, obrovské fabrice z roku 1868 na cestě z Horního Maršova do Pece pod Sněžkou. Pořádá ho kulturní a vědecký spolek Fabrika Temný Důl. Jeho cílem je záchrana této kulturní památky. Do industriálního prostoru chce vrátit zpět život a vytvořit z něj horské společenské centrum. Prohlídky začínají v 11 hodin. Doplní je koncerty, loutkové divadlo, vernisáž obrazů a farmářský trh.

100. výročí vzniku dělostřelectva

Josefov - Československá obec legionářská ve spolupráci s Ministerstvem obrany ČR, Armádou ČR, Ravelinem no. XIV a Rotou Nazdar zve na vzpomínkovou akci u příležitosti 100. výročí vzniku samostatného československého dělostřelectva. V prostoru Ravelinu č. XIV pevnosti Josefov představí v sobotu 30. září průřez vývojem dělostřelecké techniky od první světové války do současnosti. Těšit se můžete na komentované ukázky výcviku obsluhy kanonů, ale i na statické ukázky dělostřelecké výzbroje.